Ellen van den Houte, Psycholoog NIP/BIG-geregistreerd/GZ-psycholoog/Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP/Orthopedagoog/Coach/Psycholoog Generalistische Basis GGZ in Groningen.

Doen en voelen

Piekeren en praten over je probleem doe je al genoeg. Op dit niveau los je je probleem dan ook niet op. Mijn ervaring is dat de uiteindelijke oplossing op het niveau van doen en voelen ligt. Ik noem mezelf een coachende therapeut.

Combinatie coaching, training en therapie

Om tot mijn huidige werkwijze te komen heb ik op vele gebieden ervaring opgedaan. Daardoor sta ik nu als coach een oplossingsgerichte aanpak voor. Met mijn training coach ik je direct op weg naar je doel. Door mijn therapeutische ervaring heb ik een goede kijk op de dynamiek van mensen. Daarmee kan ik je helpen de onbewuste patronen achter je gedrag te verhelderen. Je komt te weten wat je drijfveren zijn, waarom je de dingen doet zoals je ze doet en je vindt een manier waarop je het anders zou kunnen doen. Hiermee combineer ik doelgerichtheid met diepgang en dat brengt jou waar je wilt zijn.

Kinderen, jongeren en volwassenen

Voordat ik psycholoog in Groningen werd, begon ik als schoolpsycholoog in het onderwijs met kinderen en jongeren. Van daaruit ben ik mij steeds meer gaan bezighouden met het behandelen van psychische klachten van alle leeftijdsgroepen. Mijn jongste cliënt tot nu toe is 9 jaar en de oudste is 74.

Omdat ik geen contracten heb afgesloten met de verschillende gemeentes, wordt de behandeling van kinderen en jongeren tot 18 jaar sinds 1 januari 2015 helaas niet meer vergoed. Wel kunt u uiteraard op eigen kosten met uw kind bij mij terecht.

Opleidingen

Doctoraal Orthopedagogiek (1988)
Postdoctorale opleiding Gedragstherapie bij kinderen en jeugdigen PAOS (erkend door de VvGt) (1989)
BIG-registratie Gezondheidszorgpsycholoog (2000)
Opleiding NLP (Masters 2008, Instituut voor Eclectische Psychologie Nijmegen)
Opleiding Transactionele Analyse (2010)
Opleiding tot EMDR therapeut (2011)

Kwalificaties

Gezondheidszorgpsycholoog
(BIG-registratienummer:19052762125)
Psycholoog NIP
Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP/Orthopedagoog
EMDR therapeut

Lidmaatschappen

Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie (NVGzP).

Wil je kennis maken of meer informatie, dan kun je me bellen of het contactformulier invullen. Het is het handigst om per mail (dus door middel van het contactformulier) contact met mij op te nemen. Door de aard van de werkzaamheden ben ik telefonisch niet altijd goed direct bereikbaar.

Belangrijk: In de periode van 22 september t/m 11 oktober 2023 is de praktijk wegens vakantie gesloten. Vanaf 12 oktober 2023 kunt u weer contact opnemen om een afspraak te maken. Uw aanmelding via het contactformulier zal vanaf dat moment beantwoord worden. Tijdens mijn afwezigheid kunt u voor dringende zaken contact opnemen met Marjan de Jong, psycholoog in Paterswolde, tel. 06-27316586. Zij vervangt mij tijdens mijn afwezigheid.

Houdt er rekening mee dat de wachttijd 3 weken is.