Door middel van leerzame angst therapie help ik je op een verrassend eenvoudige en snelle manier van je angststoornis, fobie of dwang te bevrijden. Zonder blootstelling aan je angst, medicijnen of intensieve, langdurige therapie.

Sociale angst

Heb je last van onzekerheid, faalangst, een negatief zelfbeeld, angst voor spreken in het openbaar, bloosangst, zweetangst, trilangst, etc.? Dan kan er bij jou sprake zijn van een vorm van sociale angst en is er angst therapie voor jou. Maar weet dan wel: je bent zeker niet de enige.

Ruimtelijke angst

Heb je er moeite mee om op een ontspannen manier colleges bij te wonen, in de bioscoop te zitten, of gewoon zoals ieder ander met de trein, de bus of het vliegtuig te reizen, omdat je het gevoel hebt dat je in paniek raakt? Dan kun je te kampen hebben met een ruimtelijke angst (claustrofobie) of paniekaanval symptomen.

Dwang

Heb je last van dwanggedachten en/of –handelingen? Blijf er niet mee doormodderen, maar neem het besluit om er vanaf te komen.

Andere angsten

Er bestaan allerlei vormen van angst, en sommige zijn aan elkaar gerelateerd of komen in combinatie voor. Er zijn ook vormen, zoals fobie en paniekstoornis, die min of meer op zichzelf staan. Op diverse websites is informatie te vinden over wat angststoornissen zijn en over alles waarvoor je een angst of een fobie zou kunnen ontwikkelen. Het voert te ver om daarover uitgebreid uit te wijden. Het belangrijkst voor jou is dat je geholpen wordt om je angst te overwinnen.

Angst therapie

Door middel van leerzame angst therapie help ik je op een verrassend eenvoudige en snelle manier van je angststoornis, fobie of dwang te bevrijden. Zonder blootstelling aan je angst, medicijnen of intensieve, langdurige therapie. Je komt niet alleen van je angststoornis af. Je leert van mij belangrijke inzichten en vaardigheden waar je in ieder aspect van je leven plezier van hebt. De aanpak van de angst therapie is kortdurend, actie- en oplossingsgericht, maakt gebruik van diverse technieken en elementen uit diverse therapieën en houdt het midden tussen coaching, training en therapie.

Diverse technieken en elementen uit diverse therapieën

  • Er worden technieken ingezet uit o.a. de Gedragstherapie,  Mindtuning ®, de AngstCoach-benadering, Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), het Sociaal Panorama en de Transactionele Analyse.
  • Ook EMDR behoort tot de mogelijkheden. EMDR kan niet alleen worden gebruikt als behandeling bij eenmalige trauma’s, maar ook als je jezelf niets waard vindt, bang bent voor de tandarts of als je bijvoorbeeld last hebt van spreekangst. Als dat bij je speelt is er vaak sprake van een opeenstapeling van meerdere negatieve ervaringen met een emotionele impact. Kern hierin zijn negatieve gedachten over jezelf (bijvoorbeeld ‘ik ben slecht’, ‘ik ben machteloos’, ‘ik ben weer teveel’).
  • In de angst therapie staat centraal wat jij zelf wilt bereiken, ervan uitgaande dat in ieder mens de hulpbronnen aanwezig zijn om te bereiken wat hij/zij wil. De AngstCoach-benadering en EMDR corrigeren rechtstreeks het onderliggende mechanisme. Hierdoor hebben je klachten simpelweg geen voedingsbodem meer.
  • Bij de kortdurende angst therapie volg ik de basisprincipes van het Vijf-gesprekkenmodel van drs. Rob Stoffer als leidraad.
  • Wat we niet doen: het eindeloos uitspitten van je probleem en graven in je verleden. Wat we wel doen: werken aan jouw doelen, het doorbreken van je oude patronen en zorgen dat je weer grip krijgt op je leven.

Met alle angsten, fobieën en dwangklachten werkt het zo: hoe langer je ermee blijft doorlopen, hoe groter je probleem kan worden.

Wacht dus niet te lang, want er ligt meer binnen je bereik om je probleem te keren dan je van tevoren voor mogelijk achtte. De angst therapie duurt nooit langer, dan voor jou nodig is. Bij lichte angstproblemen mag je rekenen op gemiddeld 5 sessies.

Informatie over tarieven en vergoedingen zorgverzekering

Een verwijzing van je huisarts is een voorwaarde om voor vergoede zorg in aanmerking te komen.

Lees het volgende document voor meer informatie over tarieven en vergoedingen:

Informatie Praktijk Ellen van den Houte (PDF, 115kB)

Zorgverzekeraars Vergoeding Vrijgevestigde Zorgaanbieders in Zorgprestatiemodel Contractvrije Psycholoog (PDF, 172kB)

Ellen van den Houte

Door mijn therapeutische ervaring kan ik je helpen de onbewuste patronen achter je gedrag te verhelderen. Je komt te weten wat je drijfveren zijn, waarom je de dingen doet zoals je ze doet en je vindt een manier waarop je het anders zou kunnen doen.

Meer over Ellen

Wil je kennis maken of meer informatie, dan kun je me bellen of het contactformulier invullen. Het is het handigst om per mail (dus door middel van het contactformulier) contact met mij op te nemen. Door de aard van de werkzaamheden ben ik telefonisch niet altijd goed direct bereikbaar.

Belangrijk: Houdt er rekening mee dat de wachttijd 3 weken is.