In de meeste relaties ontstaan vroeg of laat problemen. De relatie met je partner, met vrienden, met je familie of de omgang met collega’s. Een vaag gevoel knaagt, dat je in je relatie met je partner niet helemaal gelukkig bent en jullie uit elkaar lijken te groeien. Eigenlijk vind je het niet normaal dat jij en je partner zo vaak en zo heftig ruzie hebben. Ik help jou / jullie graag.

Komen jullie er samen niet meer uit?

Misschien zoek je nog steeds een partner of merk je dat je weinig vrienden hebt en vraag je je af waar dat aan ligt. Het kan ook zijn, dat je geen aansluiting krijgt bij de anderen op het werk of bij de opleiding. Je voelt je daardoor vaak eenzaam of alleen, je hebt het gevoel dat je er niet bij hoort. Relatietherapie helpt je met deze problemen.

Partnerrelatie

Het rommelt in je relatie. Je wilt er iets aan doen, maar je weet nog niet wat. Misschien kijk je onvoldoende naar jezelf en wijs je alleen naar het ‘gedoe’ en de tekortkomingen van de ander. Of je wacht tot de ander je geeft wat je nodig hebt. Dat is een valkuil, want zo gebeurt er niets. In relatietherapie leer je te vragen wat je nodig hebt. Jullie leren beiden hoe je meer persoonlijke ruimte kunt creëren en kunt werken aan wederzijds begrip, acceptatie, rust en gemak. Jullie gaan in je relatie kijken naar dingen, waar je nog niet naar hebt gekeken. Als er meer ruimte komt, wordt het ook mogelijk om samen weer gelukkig te worden. Maar het kan ook dat jullie er achter komen, dat ieder z’n eigen weg moet gaan, ook al is dat met pijn in het hart. Ook dán kun je nog gelukkig worden.

Vriendschap

Je hebt een of meer goede vrienden of familieleden met wie je alles kunt delen. Maar de laatste tijd merk je telkens, dat het niet meer zo soepel loopt. Of misschien zou je al tevreden zijn met maar één goede vriend met wie je plezier kan hebben, maar ook je emoties kan delen. Toch merk je, dat al je pogingen om tot zo’n vriendschap te komen stranden. Een dergelijke relatie lijkt niet voor je weggelegd en je voelt je alleen. Je leert structureel om zelf in korte tijd makkelijker oude contacten met anderen te herstellen en nieuwe te leggen. Omdat je leert een ander te (her-)ontdekken kun je opnieuw naar relaties kijken zoals je waarschijnlijk nog nooit hebt gedaan.

Werk- of studiecontacten

Fluitend naar je werk of naar je opleiding gaan zit er niet meer in. Sinds een tijd voel je afstand tussen jou en de anderen. Je weet niet meer hoe je het aan moet pakken. Hoe meer je je best doet, hoe groter de afstand lijkt te worden tot je collega’s of studiegenoten. Reacties van anderen geven volgens jou aan, dat je niet goed genoeg bent en dat je nóg meer je best moet doen om deel uit te maken van de groep. Met mij samen leer je opnieuw balans te brengen in de omgangsvormen. Met mij kun je werken aan een persoonlijke uitstraling die je nodig hebt om in deze situaties lekker in je vel te zitten.

Aanpak

Met onder andere de Transactionele Analyse, Mindtuning ® en de Sociaal Panorama-methode als hulpmiddelen gaan we aan de slag om de problemen in korte tijd ten goede te keren. Je zal je gemakkelijker, vrijer, meer ontspannen en gelukkiger gaan voelen, met jezelf, in je relatie tot je partner en tot andere mensen. De ander zal meer begrip voor jou krijgen, juist doordat jij beter in staat bent de ander te begrijpen.

Informatie over tarieven en vergoedingen zorgverzekering

Een verwijzing van je huisarts is een voorwaarde om voor vergoede zorg in aanmerking te komen.

Lees het volgende document voor meer informatie over tarieven en vergoedingen:

Informatie Praktijk Ellen van den Houte (PDF, 115kB)

Zorgverzekeraars Vergoeding Vrijgevestigde Zorgaanbieders in Zorgprestatiemodel Contractvrije Psycholoog (PDF, 172kB)

Ellen van den Houte

Door mijn therapeutische ervaring kan ik je helpen de onbewuste patronen achter je gedrag te verhelderen. Je komt te weten wat je drijfveren zijn, waarom je de dingen doet zoals je ze doet en je vindt een manier waarop je het anders zou kunnen doen.

Meer over Ellen

Komen jullie er samen niet meer uit? Dan kunnen jullie bij mij terecht voor partnerrelatietherapie en huwelijkstherapie. Wil je kennis maken of meer informatie, dan kun je me bellen of het contactformulier invullen. Het is het handigst om per mail (dus door middel van het contactformulier) contact met mij op te nemen. Door de aard van de werkzaamheden ben ik telefonisch niet altijd goed direct bereikbaar.

Belangrijk: Houdt er rekening mee dat de wachttijd 3 weken is.