Zie je als een berg tegen je tentamens op, ben je perfectionistisch ingesteld, en staat jouw perfectionisme een goed verloop van je studie in de weg?

Er zijn meer studenten die daar last van hebben dan je zelf denkt.

Heb je last van uitstelgedrag wat betreft je studie en laat je jezelf steeds afleiden door zaken die op korte termijn leuker zijn (social media, internetten, bankhangen, tv-kijken, op stap gaan). Weet ook hierbij: heel veel mensen hebben hier tegenwoordig last van.

Of blokkeer je als je een presentatie moet geven bij je studie en zou je er het liefst onder uitkomen? Dan heb je last van presentatieangst. Presenteren is spannend; dat vinden de meeste mensen. Als je presentatieangst je echter zo verlamt dat deze je leven beheerst, dan wordt het tijd er wat aan te doen.

Over het algemeen houden studieproblemen verband met faalangst en onzekerheid. De lat ligt erg hoog en er ontstaat stress. Als de werkdruk zo hoog is hoeft er maar iets mis te gaan of je loopt een achterstand en mogelijk studievertraging op.

In enkele therapiegesprekken help ik jou je leven en studie weer op de rails te zetten. Je mag rekenen op gemiddeld 8 sessies. Er worden technieken ingezet uit o.a. de Gedragstherapie, Mindtuning ®, de AngstCoach-benadering, Neuro-Linguistisch Programmeren (NLP), het Sociaal Panorama en de Transactionele Analyse. De handvatten en principes die je in korte tijd leert, zorgen ervoor dat je lekkerder in je vel zit en minder spanning ervaart. Stress en angst staan je niet meer in de weg tijdens tentamens en presentaties. Dan kun je je studie op een meer ontspannen manier vervolgen, waardoor je weer gaat presteren.

Informatie over tarieven en vergoedingen zorgverzekering

Een verwijzing van je huisarts is een voorwaarde om voor vergoede zorg in aanmerking te komen.

Lees het volgende document voor meer informatie over tarieven en vergoedingen:

Informatie Praktijk Ellen van den Houte (PDF, 115kB)

Zorgverzekeraars Vergoeding Vrijgevestigde Zorgaanbieders in Zorgprestatiemodel Contractvrije Psycholoog (PDF, 172kB)

Ellen van den Houte

Door mijn therapeutische ervaring kan ik je helpen de onbewuste patronen achter je gedrag te verhelderen. Je komt te weten wat je drijfveren zijn, waarom je de dingen doet zoals je ze doet en je vindt een manier waarop je het anders zou kunnen doen.

Meer over Ellen

Wil je kennis maken of meer informatie, dan kun je me bellen of het contactformulier invullen. Het is het handigst om per mail (dus door middel van het contactformulier) contact met mij op te nemen. Door de aard van de werkzaamheden ben ik telefonisch niet altijd goed direct bereikbaar.

Belangrijk: Houdt er rekening mee dat de wachttijd 3 weken is.